Foundation Vision for Science and Technology Growth

Обадете се:  (02) 465 19 67

Петък, 24 Март 2017 21:09

Четвърто издание на конкурса за иновативен проект и иновативно предприятие (2016 г.)

Оценете
(1 глас)

Съвета по иновации и развитие на технологиите към БТПП събира номинации за Четвърто издание на конкурса за иновативен проект и иновативно предприятие (2016 г.).

Четвъртият конкурс ще бъде в две категории: за номиниране на иновативен проект през 2016 г. и за номиниране на иновативно предприятие, внедрило в дейността си нов иновативен продукт през 2016 г. Конкурсът се организира съвместно с EEN при БТПП и със съдействието на Банка ДСК.

За участие е необходимо да се изпрати анотация на иновативния проект, респективно, представяне на иновативното предприятие и на внедрения в дейността му иновативен продукт.

Постъпилите документи ще бъдат разгледани и оценени от комисия, в чийто състав са включени представители на научните среди и на бизнеса. Членовете на комисията ще подпишат специални декларации за конфиденциалност.

Отличените на първо място проекти/фирми в отделните категории ще бъдат наградени на специална церемония, която ще се състои в сградата на Българска търговско-промишлена палата, ул. Искър № 9 през месец април 2017 г., в присъствието на представители на медии, министерства, университети, браншови организации, предприемачи и др.

Анотацията за иновативен проект следва да изразява идеята на автора в синтезиран вид, да е написана в свободен текст на достъпен език, както и да е до пет стандартни страници формат А4, като към тях е възможно по преценка на автора да има до 5 приложения – чертежи, илюстрации в 3D, таблици, диаграми и други сходни обстоятелства, упоменати в критериите, приложени към поканата.

Анотацията за най-успешно иновативно предприятие следва да е до 12 стандартни страници формат А4 и да включва кратко описание на производствената листа на фирмата и по-конкретно, модели и чертежи на изделията с иновативен характер; какво е оборудването, с които те се произвеждат, какви са внедрените патенти и полезни модели от изобретатели от България и от чужбина, както и техни модели и чертежи и други сходни обстоятелства, упоменати в критериите, приложени към поканата.

Заявките и приложенията към тях следва да бъдат изпратени в срок до 17 ч. на 27.03.2017 г. понеделник, на вниманието на г-н Владислав Величков – технически секретар на Съвета по иновации и развитие на технологиите към Българската търговско-промишлена палата, на е-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. или Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

В случай, че се предоставят от участниците в двата конкурса  материали по пощата или лично, те следва да се изпратят  на г-н Владислав Величков, технически секретар на Съвета по иновации и развитие на технологиите към Българската търговско-промишлена палата, или деловодство на БТПП - 1058 София, ул. Искър 9.

Прочетена 1097 пъти Последно променена в Петък, 24 Март 2017 21:52