Foundation Vision for Science and Technology Growth

Обадете се:  (02) 465 19 67

Вторник, 18 Юли 2017 10:12

Сравнителен анализ за резултатите от финансирани от Европейския съвет за научни изследвания публикации

Оценете
(2 гласа)

RAND Europe и Observatoire des sciences et des technologies (OST) извършиха изчерпателна оценка на резултатите от финансирани с безвъзмездни средства от ЕСНИ публикации - за първи път, е извършен пълен анализ на финансираните от ЕСНИ научни изследвания по този начин.

Изпълнителната агенция на Европейския съвет за научни изследвания (ERCEA) възложи на RAND Europe и Observatoire des sciences et des technologies (OST) да извършат изчерпателна наукометрична оценка на резултатите от безвъзмездните средства от ЕСНИ. Подобен пълен анализ на финансираните от ЕСНИ научни изследвания  се пари за първия път  по този начин. Оценката е базирана на сравнителен анализ и  разглеждайки публикациите, финансирани от ЕСНИ в сравнение с тези на други агенции за финансиране от САЩ и ЕС, и е добра база, която ще позволи непрекъснато актуализиране на научните постижения на ЕСНИ в бъдеще. Резултатите са документирани чрез редица доклади.

За повече информация вижте тук: https://www.rand.org/randeurope/research/projects/assessing-outputs-of-erc-funded-projects.html

Прочетена 818 пъти Последно променена в Петък, 21 Юли 2017 10:13