Foundation Vision for Science and Technology Growth

Обадете се:  (02) 465 19 67

Понеделник, 14 Май 2018 14:12

WiFi4EU - безплатен интернет за eвропейските общини

Оценете
(1 глас)

Европейската комисия предоставя безплатен, високоскоростен интернет за общини. За Wi-Fi свързаността могат да кандидатства всички общини в Европа чрез конкурс на сайта на WiFi4EU.

Целта на тази програма е да се улесни ползването на интернет на обществени места. Програмата WiFi4EU предлага на общините ваучери на стойност 15 000 евро за създаване на точки за публичен достъп до безжичен интернет на обществени места, включително библиотеки, музеи, паркове и площади - по избор на общините. Те могат да използват ваучерите за закупуване и инсталиране на оборудване за безжична интернет връзка в избрани от тях центрове на местния обществен живот.

Кандидатстването се извършва на сайта на WiFi4EU - www.wifi4eu.eu  от 15 май 2018г. Там трябва да се представи основна информация за общината, и по-специално координати за връзка с нейния законен представител, данни за лице за контакти, което е определено да отговаря за регистрацията и кандидатстването. Процесът на регистрация е опростен, така че всички общини могат да кандидатстват на избрания от тях език без необходимост от посредник.

През следващите 2 години ще се проведат още 4 конкурса за WiFi4EU, така че общините, които не са избрани в първия конкурс, ще имат възможност да участват отново. Но всяка община ще има само един ваучер за целия период на инициативата.

На 15 май записалите се за участие ще бъдат поканени от Европейската комисия да представят проектите си, след което ще бъдат избрани първите получатели на финансирането.

Прочетена 769 пъти Последно променена в Понеделник, 21 Май 2018 09:15