Foundation Vision for Science and Technology Growth

Обадете се:  (02) 465 19 67

Вторник, 15 Май 2018 08:28

Дигитални умения чрез практики в ИТ компании за студенти

Оценете
(0 гласа)

Европейската комисия стартира проект „Цифрова възможност“ за студенти с цел обучение на бъдещи кадри, развиващи се в сферата на технологиите.

Стажантската програма  е пилотен проект, който ще предложи на студенти от всички дисциплини да развият дигиталните си умения, чрез стаж в участващите в проекта компании. Инициативата се финансирана от програма "Хоризонт 2020" и ще се изпълнява  чрез "Еразъм +".  6000 студенти или наскоро завършили студенти ще могат да получат подкрепа за трансгранични стажове през периода 2018-2020 г.

 Стажовете ще се бъдат за подобряване на дигиталните умения в области като неприкосновеност на данните, киберсигурност, информационни системи и мрежи, разработване на приложения и софтуер, както и дигитален маркетинг.

След приключването на стажа студентите ще имат възможността да бъдат наемани на работа в компании в областта на цифровите технологии.

 Кандидатстването на студентите и завършилите през тази година студенти се осъществява чрез университета, който са завършили, в съответствие с времето и процедурите, установени от университета за стажове "Еразъм +". Пилотният проект е отворен за всички държави, участващи в програмата "Еразъм + ", и за асоциираните към "Хоризонт 2020 " страни.

 Първите стажове ще започнат през юни 2018 г., а стажантите ще получават месечно възнаграждение от около 500 € като средната им продължителност е пет месеца.

Прочетена 578 пъти Последно променена в Вторник, 15 Май 2018 22:55