Foundation Vision for Science and Technology Growth

Обадете се:  (02) 465 19 67

Петък, 02 Юни 2017 11:07

Вдъхновяващо посещение в Международния хъб на Осло

Оценете
(3 гласа)

Хъбът дава възможност за интеграция на таланти в името на подпомагане на развитието на икономика на знанието.

Представители на фондация „Визия за научен и технологичен растеж“ посетиха Международния хъб на Осло (OIH) - инкубатор, създаден от общността на завърналите се в страната норвежци - Международния клуб в Осло. Това е място за създаване на култура на споделяне на знания и опит. Международният център на Осло се ръководи от принципите на социалното предприемачество, като комбинира и предимствата на метрополитена.

Основателят - JØRN LEIN-MATHISEN е един от най-вдъхновяващите личности, които сме срещали. Постигнато беше съгласие за бъдещо сътрудничество и договорени следващите стръпки с изпълнителния директор Елизабет Калснес.

Центърът е съсредоточен върху международната компетентност и предприемаческия дух. "Международен" включва не само хора с паспорти от други страни, различни от Норвегия, но и норвежци със солиден международен опит или бизнес. Ето защо около половината от компаниите в хъба са на норвежци, които са живели в чужбина в продължение на няколко години. Тази комбинация от знания и култура стимулира създаването на ефективни професионални мрежи, което на свой ред помага на членовете на OIH да успеят.

Хъбът създава среда за иновации и предприемачество, базирана на клишето "споделена грижа" и подпомага Осло и Норвегия като цяло в повишаване на конкурентоспособността в международната икономика и успешното интегриране на талантите с международен опит и култура.

Прочетена 1185 пъти Последно променена в Сряда, 28 Юни 2017 15:24