Foundation Vision for Science and Technology Growth

Обадете се:  (02) 465 19 67

Вторник, 31 Октомври 2017 12:18

Представители на общини посетиха Осло

Оценете
(1 глас)

40 представители на общини, регионална администрация и министерство на енергетиката участваха в семинар и срещи за обмяна на опит и добри практики и постижения, както и създаване на партньорства в областта на програма БГ04 Енергийна ефективност и възобновяема енергия. Семинарът беше организиран на 18 и 19 октомври 2017 г. от Фондация „Визия за научен и технологичен растеж“ и Осло международен хъб в Осло, Норвегия.

Представителите на общините Поморие, София, Бургас, Чепеларе, Созопол, Свищов, Габрово, Велико Търново, Челопеч, Добричка, Лясковец, Крушари, Димово, Силистра, Белене, Брацигово, Свиленград, Иваново, Несебър, Средец, Благоевград, Камено и Областна администрация Ловеч се срещнаха с потенциални партньори за проекти по линия на Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство и Норвежката програма 2014-2021 в областта на Енергийната ефективност и енергийната сигурност, за която са определени 28 млн. евро. Партньор за прилагането на тази програма е Норвежкия департамент за водни ресурси и енергийни източници.

Темите на срещите бяха мерки за използване на геотермалната енергия (отопление/охлаждане) в сгради, за подобряване на енергийната ефективност в съществуващите сгради за постигане на клас „А“ и изпълнение на пилотни проекти за сгради с почти нулево потребление на енергия, за рехабилитация и модернизация на улично осветление - смарт осветление и за мониторинг на потреблението на енергия в общински сгради.

Семинарът е финансиран по линия на програма БГ04 Енергийна ефективност и възобновяема енергия, Фонда за двустранни отношения, финансирана от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Прочетена 1114 пъти Последно променена в Вторник, 31 Октомври 2017 18:26