Foundation Vision for Science and Technology Growth

Обадете се:  (02) 465 19 67

Вторник, 15 Май 2018 08:39

Конференция "Иновации и интелектуална собственост"

Оценете
(0 гласа)

На 10 и 11 май 2018г. в Дома на техниката, Плевен се проведе конференция на тема „Иновации и интелектуална собственост – основна предпоставка за конкурентно способност“. Конференцията беше посветена на 25 годишнината от влизане в сила на Закона за патентите.

В конференцията взеха участие  Академията по иновационен мениджмънт, Фондация „Визия за научен и технологичен растеж“, Центрове за технологичен трансфер, Съюза на изобретателите в България, ТУ-София, ЕвроТехТранс, СУ „Др. Петър Берон“, Червен бряг, ПГОТ „Христо Бояджиев“, гр. Плевен, ПГЕА, София,  Младежки консорциум „Андроид“,  МЕЙК България, Институт по лозарства и винарство и други. Представители на всички организации запознаха аудиторията със свои идеи и разработки на тема изобретателство, закрила на индустриална собственост и разработване и трансфер на технологични решения.

Конференцията се състоя в 3 сесии. В първата сесия бяха представени идеи за технологичен трансфер, иновации в образованието и иновативни модели. Във втората част на конференцията бяха презентирани иновации в образованието. В третата част бяха представени иновации в селското стопанство, иновативни модели и методи за изобретяване.

 Фондация „Визия за научен и технологичен растеж“ взе участие в първата сесия като запозна участниците с програмата „Наука за младежи“, която беше представена от изпълнителния директор Румяна Атанасова.

Прочетена 589 пъти Последно променена в Четвъртък, 21 Февруари 2019 18:28