Foundation Vision for Science and Technology Growth

Обадете се:  (02) 465 19 67

Петък, 22 Юни 2018 13:43

Фондацията и ЧУ „Азбуки“ стартираха занимания по роботика за деца

Оценете
(1 глас)

От 4 юни децата вече имат възможността да се запознаят отблизо с роботика и програмиране

Първата седмица на юни стартира със занимания по роботика за деца от 9 до 14-годишна възраст. Фондация „Визия за научен и технологичен растеж“  беше инициатор на този проект, който осъществи заедно с ЧУ „Азбуки“.

Летните занимания се провеждат в гр. София на територията на ЧУ „Азбуки“ и са с продължителност 4 отделни седмици, като занятията ще се провеждат 5 дни в седмицата по 4 астрономически часа, общо 20 астрономически часа за седмица.

Съдържанието на часовете формира основни умения, както и практическото им приложение чрез използване на роботи и софтуерни програми, тъй като роботите все по-бързо се разпространяват навсякъде около нас, но най-вече в науката, технологиите и инженерството.

Децата вече имаха възможността да се запознаят с електричеството чрез практически упражнения като използваха специални уреди и също така се обучават на програмния софтуер Arduino.  Предстои им да бъдат обучени да контролират робот чрез програмния софтуер и дори да измерват разстояние чрез използване на звук. По този начин те ще ​​развият способността си за комуникация по по-технически начин, като научат нови думи, фрази и терминология, които ще станат ежедневни елементи на разговор.

 

 

Прочетена 1066 пъти Последно променена в Понеделник, 25 Юни 2018 11:50